درپی این تذکر، به برخی ابهامات، تعارضات و سئوالات مهمی که درخصوص عملکرد دکتر ملکزاده معاون مستعفی وزیر بهداشت مطرح است، اشاره میشود.
۱. به چه دلیل، ۳۵۰۰نفر از مطالعات یازده هزار نفری داروهای سازمان بهداشت جهانی در ۱۵ استان و ۲۹ بیمارستان ایران انجام شده است؟ و ایران به رتبه نخست دربین ۳۰کشور داوطلب اجرای طرح دست یافته است. آیا اجازه تست داروها پس از آگاهسازی کامل، از بیماران گرفته شده است؟ سرنوشت این تعداد از ایرانیان چه بوده و چند نفر از آنان فوت شده اند؟ ملک زاده به چه مجوزی اطلاعات این افراد را در اختیار سارمان بهداشت جهانی قرار داده است؟
این موارد درحالی رخ داده که همزمان با اینتحقیقات، تعداد مبتلایان و آمار فوت شدهها رو به افزایش گذاشته و به گفته ملکزاده، این داروها هیچ تأثیری در درمان مبتلایان نداشته است.
۲. دکتر ملک زاده خطاب به وزیر بهداشت نوشت:
درخصوص مطالعات اپیدمیولوژی کووید-۱۹ در حالی توان پژوهشگران ایران در این حیطه را زیر سوال بردهاید که ایران سابقه مطالعات کوهورت(Cohort study) آیندهنگر وسیع را داشته… مطالعات اپیدمیولوژیک کووید-۱۹ به پشتوانه تجارب در چنین مطالعاتی در حال انجام است.»
لازم است روشن شود در مطالعات گذشته کوهورت، آیا همانند کووید ۱۹، ایرانیان مورد آزمون و خطا و تست داروها و واکسنهای سازمان بهداشت جهانی قرار گرفتهاند؟ آیا اطلاعات مطالعات کوهورت پرشین در اختیار بیگانگان قرار گرفته است؟
همشهری آنلاین، ۳۰ آبان
۳. چرا به اذعان دکتر نمکی، تحقیقات معاونت پژوهشی وزارتخانه جوابگوی نیازها نبوده و پاسخ درخواستهای وزیر داده نشده است؟
منبع: حکم دکتر نمکی به فرید نجفی
شنبه ۱ آذر ۹۹
۴. به چه علت علی رغم استفاده از ظرفیت طب سنتی و گیاهی در کشورهای مختلف و اعلام آمادگی فعالان حوزه سلامت، دکتر ملک زاده به هیچ وجه اجازه تحقیق و پژوهش در این زمینه را نداده و برخلاف بندهای ۱۲ و ۱۴ سیاستهای کلی سلامت، طب سنتی را شیادی نامیده است؟
۵. طبق دادههای سامانه علمسنجی اعضای هیاتعلمی وزارتبهداشت، نام دکتر رضا ملکزاده در ۵سال اخیر به ترتیب در ۸۰، ۹۸، ۹۱، ۷۷ و ۸۶ مقاله به عنوان یکی از نویسندگان درج شده؛ یعنی بین سالهای ۹۳ تا ۹۸ و درست در زمانیکه معاون وزارتخانه بوده هر ۴ روز یک مقاله علمی منتشر کرده!
چگونه میشود یک مسئول ارشد، این تعداد مقاله نوشته باشد؟ ایشان دقیقا مشغول مقاله نویسی بوده یا انجام مسئولیتهای خطیر ملی؟
https://isid.research.ac.ir/Reza_Malekzadeh
۶. از جمله ابهامات دیگر، بحث تعارض منافع ملکزاده است که در چند سال اخیر، مسئولیت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت را عهدهدار بود؛ یکی از مصادیق تعارض منافع وی، فعالیت وی به عنوان عضو هیئت مدیره شرکت “ساسان البرز طب” است. همچنین از سال ۹۳ رئیس هیئت مدیره شرکت “روژان دارو” (تولیدکننده داروی سووداک) بوده است. ایشان چگونه هم یک معاونت مهم وزارتخانه را بر عهده داشته و هم عضو هیات مدیره دو شرکت خصوصی بوده است؟
خبرگزاری تسنیم، ۳ آذر
۷. چه ارتباطی بین اعلان موثر بودن داروی سووداک در درمان کرونا بدون انجام تحقیقات کامل با نقش ملک زاده در شرکت تولید کننده داروی سووداک وجود دارد؟ چرا این دارو به جای این که در خط تحقیق قرار گیرد، در مرکز گوارش دانشگاه تهران، در خط درمان قرار گرفت؟ آیا رانتی در این خصوص بوده است؟
https://www.isna.ir/news/99061914089
۸. اعتبارهایی که در سالهای گذشته به امر تحقیقات وزارت بهداشت تخصیص یافته دقيقا در چه مواردی هزینه شده و چه نتایج کاربردی در بر داشته است؟
۹. نقش ملک زاده در سیاست کنترل جمعیت در دهه های گذشته و ارتباط آن با برنامه های دیکته شده سازمان بهداشت جهانی چیست؟
https://www.mashreghnews.ir/news/1146436/
ضروری است دستگاههای مرتبط ضمن رسیدگی به این مسائل، از این رویه که برخی مسئولین به جای پاسخگویی نسبت به دوران مسئولیت، دست به فرافکنی و اقدامات طلبکارانه میزنند جلوگیری کنند.